Стоп, мигранти!

    На 3 април 2016 г. ОЗБГ, заедно с екипа на предаването „Ничия земя“, се отправиха на разходка в гората. Времето беше хубаво и условията за поход бяха прекрасни. Разхождахме се, журналистите снимаха и ни интервюираха. Обсъждахме в коя посока да се разходим и къде да спрем да хапнем.

    В гората стояхме няколко часа и се изморихме. Бяхме 11 човека и изведнъж забелязахме група хора да минават. Сториха ни се подозрителни и се запътихме към тях. Те се спряха, когато ни видяха. Оказаха се 23 мигранти от афганистански произход. От тях имаше 18 мъже, 3 жени и 2 деца.

    Веднага подадохме сигнал на Гранична полиция. Мина се известно време, но не идваха и звъннахме отново. Понеже не можахме да обясним точното си местоположение, се наложи да придружим мигрантите до близкото село Близнак, откъдето да ги вземат граничните полицаи. След около час, от първия подаден сигнал, пристигнаха граничните полицаи.

    Без да се легитимират, поискаха документите на всички от ОЗБГ, както и на журналистите. Започнаха да ни задават въпроси какви сме, откъде сме, какво правим тук и т.н. и да проверяват документите ни, а в същото време мигрантите ги оставиха настрана. Нито им поискаха документи, нито ги обискираха за оръжия, нито им обърнаха по-специално внимание. Интересът на граничните полицаи беше изцяло насочен към ОЗБГ и журналистите.

    Граничните полицаи разговаряха с техен пряк началник по телефона, но не казаха как се казва. Питаха журналистите имат ли разрешение за снимане, кой е издал разрешението и други подобни въпроси. Журналистите отговориха, че имат право свободно да снимат и тогава единият от граничните полицаи направи заключение, че нямат разрешение за снимане.

    Зададохме им въпроса дали можем да си тръгнем и казаха, че не може. Зададохме им въпрос дали сме задържани, но отговорът отново беше отрицателен, но въпреки това не можело да си ходим. Зададохме и няколко други въпроса на граничните полицаи, но отговори не получихме. Журналистите също не получиха отговори на въпросите си. Граничните полицаи единствено ни заповядаха да не снимаме.

    Държаха ни около час и дойде камион на Българска армия. Натовари мигрантите и ни пуснаха да си ходим. Обяснения за държането не ни дадоха, като цяло не дадоха никакви обяснения. Ние също не разбрахме причината, поради която бяхме държани от граничните полицаи.

    На нас ни е ясно, че момчетата си вършат работата и изпълняват заповеди. ОЗБГ ще поиска обяснение кой началник е разпоредил заповедта за нашето държане, на какво основание, защо мигрантите не бяха проверени, защо гранична полиция се забави толкова много и защо не се легитимираха и не ни дадоха каквито и да било обяснения. Също така ще поискаме да се образува разследване срещу въпросния началник, както и на всички други високопоставени лица, които имат връзка с днешната акция на гранична полиция спрямо ОЗБГ и журналистите.

    Действията на граничните полицаи ни навеждат на мисълта, че някой техен началник може да е замесен с трафика на мигранти, но това ще бъде установено от специализираните органи. Докато нас ни проверяваха, напълно е възможно друга група мигранти да е преминала необезпокоявана на 100 метра от нас, а може и на километър. Нейното пропускане може да е било неволно, а може и целенасочено да е било. Имало ли е такава група или не, също ще оставим на разследващите да разберат.

    Всеки един български гражданин има правото безпрепятствено да се разхожда в държавните гори. Спирането на мигрантите и сигнализирането на гранична полиция е наш граждански дълг. Призоваваме повече граждани да ходят на разходка в гората, като шансът да се пресече престъпната антибългарска каналджийска схема е много по-голям, ако сме повече хора.

    Настояваме въпросният началник и/или началници, за които споменахме по-нагоре, да бъдат разследвани за връзки със съмнителни лица, да се направи проверка на имуществото им и на финансите им, да се направят и всички други видове проверки от компетентните лица, за да се установи вината или невинността им. Ако се наложи ще се обърнем към всякак една институция, която има правото да разследва. Ако нашите институции за безсилни, ще се обърнем и към международни такива.

    Ще се борим с  всички възможни сили, за да не допуснем разни предатели да вредят на Родината. Институциите са, за да помагат на народа, а не да са против него. Днешната случка може да е случайност, а може и целенасочена срещу ОЗБГ. Въпрос на време е да разберем истината и за виновните да има законови последствия. Недопустимо е да има репресия от страна на продажници върху истински родолюбиви български граждани!

    ОЗБГ няма да спре с разходките. Който желае може да помогне на ОЗБГ в името на родолюбивите каузи, които правим. Всеки е добре дошъл да стане член на ОЗБГ, да идва с нас да се разхождаме в гората и/или да помага за някои от другите мероприятия, които инициираме.

    Да живее България!

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
1 Коментар
Най-нови Най-стари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Златин Бангиозов
Златин Бангиозов
13 август 2016 16:05

Как да стана част от организацията.

1
0
Какво мислите, моля коментирайте.x