Предложението за паркинга беше разпределено в 4 комисии

През изминалата седмица от ОЗБГ входирахме, чрез общинския съветник Георги Събев, докладна записка за изграждането на многоетажен сглобяем паркинг в ж.к. „Възраждане“.

Докладната беше разпределена в 4 комисии, които са към Общинския съвет на град Бургас, а именно: Бюджет и финанси; Правни въпроси; Устройство на територията; Общинска собственост. В комисиите представител на ОЗБГ присъства на две от тях: Правни въпроси и Устройство на територията. На комисията по Бюджет и финанси не беше допуснат поради недоразумение.

На комисиите, в които имаше възможност да вземем участие и да защитим обществения интерес, представихме предложението за паркинга, дадохме разяснения и отговорихме на въпроси. В комисията по Устройство на територията присъстваха и вещи лица, които взеха отношение по казуса и според тях, тъй като наоколо има прилежащи сгради с калкани, е необходимо административно да се направят промени в устройствения план, както и преди всичко да се проведе обществено обсъждане. Зам.-кмет инж. Чанка Коралска каза, че те били предвидени за застрояване и на практика трябва да се направи промяна в ПУП. Според същата тази комисия, докладната трябва да се насочи към общинската администрация и да не бъде допусната до заседание на общинския съвет.

Следващата комисия беше по Правни въпроси и там отново докладната беше прехвърлена към общинската администрация, а причината за това беше неяснотата в бюджета, който все още не е приет.

Ще изчакаме, за да видим официалните протоколи на комисиите и ще предприемем необходимите действия за разрешаването на казуса. Въпреки административните спънки от ОЗБГ ще продължим да бъдем все така настоятелни в защита на предложението ни, а именно град Бургас да се сдобие с първия по рода си надземен сглобяем паркинг.

За предложението на ОЗБГ може да прочетете ТУК, ТУК и ТУК.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x