Завърши първият етап от помощта за Мария и синa й

Мария и синът й имаха спешна нужда от някои основни неща и от ОЗБГ започнахме каузата да им помогнем. Благодарение на всеобщите усилия, до момента се събраха:

П. Д. – 500 лева
Н. М. в Англия – 100 лева
Д. Ж. – 20 лева
Л. К. – 10 лева
Д. И. – 40 лева
С. К. в Германия 50 евро – 100 лева
Г. Б. – 30 лева
В. Ч. е голям човек – 200 лева
В. Г. и Н. К. в Англия – 200 лева
В. Т. – 10 лева
В. В. в Англия – 25 лева
Д. М. – 50 лева
Д. К. – 50 лева
Й. И. – 20 лева /и телефон/
Д. Д. – 20 лева /и хладилник/
Я. В. в Русия 100 евро – 200 лева
М. М. – 100 лева
Общо се събра сумата от 1675 лева.

Тези пари бяха похарчени за:

200 лева за част от неплатената вода
1,47 лева за част от неплатената вода
139,56 лева за обувки за сина на Мария и храна
45,40 лева ток за април
200 лева на ръка на сина на Мария за лекарства и инжекции
90 лева на ръка на сина на Мария, за да платят на нотариус да им издаде някакъв документ за квартирата, в която живеят в момента
1000 лева за част от неплатените осигуровки на сина й
Общо са похарчени 1676,43 лева.

Също така бяха дарени и направени:

М. М. сложи кутия за дарения за семейството
И. П. дари телефон
Х. К. купи нова микровълнова фурна
Н. А. дари телефон
А. М. дари печка тип „Раховец“
Й. И. дари телефон /и 20 лева/
С. Б. дари маса и стол
Г. Д. дари печка тип „Раховец“
Д. Д. дари хладилник /и 20 лева/
К. С. дари телефон

Остават да се съберат още около 600-700 лева за вода и осигуровки. Който желае може и храна да дари, защото и от нея имат нужда.

Първият етап от помощта беше завършен. Вторият етап е намиране на жилище, но всичко с времето си. Благодаря от името на семейството на всички добри хора, които се отзоваха! Да сте живи и здрави!

Ще обясня и защо се събират точно тези суми, защо се харчат за това и всичко друго, което е нужно да знаете.

Каузата започна с първата статия за Мария Захариева. След това се появи и втората статия, която достигна до сърцата на още добри хора с желание да помогнат.

На семейството им бяха нужни около 650 лева за вода, която не са плащали от няколко години, 1397 лева за осигуровки за сина, защото не ги е внасял 5 години, а има и лихви, както и други средства за храна, лекарства, ток и текущи разходи.

В момента синът на Мария има лекарства и си бие инжекции. Не го боли както преди, може да работи, а скоро ще заминава да работи в чужбина, защото заплащането е по-добро. За целта трябва да се платят още 150 лева осигуровки, за да му възстановят правата и да си извади редовни документи. Лихвите за вноските може да се платят след време. С първата заплата ще успее да покрие почти всички задължения, а след втората заплата всичко ще е оправено, поне така му е обещано.

Платихме и част от водата, за да не ги дадат на съдия изпълнител, а останалата сума ще я платят ако успеем да им я съберем, ако не успеем ще се молят да не ги съдят, докато не спечели пари от чужбина.

Имат задължение към банка и към фирми за бързи кредити. Тези заеми ще се изплатят, когато платят на сина й заработеното.

С дадените им 90 лева ще си извадят последния нужен документ от нотариуса. Подготвят един голям пакет с разни книжа и ще ги закарам да си подадат документите за жилище. Жилището им е нужно, защото сега Мария получава 280 лева пенсия, а плаща 250 лева квартира.

Положението им не беше никак леко, но сега е малко по-добре. Когато имат постоянен покрив над главата си, а синът й работа, тогава всичко ще е изпълнено на 100%. И то благодарение на всички ВАС!

ВИЕ помогнахте на едно българско семейство да се върне към живота, ВИЕ показахте, че спасението е в обединението, ВИЕ сте прекрасни! 

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x